Spoedgevallen
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.
De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Telefoon spoed:0299-424356. U krijgt dan het keuzemenu, voor spoed drukt u op de 1.
Openingstijden
De praktijk is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Afspraak maken
Het nummer van de praktijk is 0299-424356.
Graag bellen vóór 10.30u als u een afspraak wil. Het indelen van de agenda’s kan dan effectiever verlopen en dit kan voor u minder wachttijd opleveren, zowel aan de telefoon, als voor de afspraak zelf.
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor eenvoudige vragen kunt u ook bij de assistente terecht. Heeft u een telefonische vraag voor de huisarts zelf dan kunt u hiervoor de assistente bellen tussen 8.00 uur en 10.30 uur. Zij zal er zorg voor dragen dat u door de huisarts terug wordt gebeld.
Voor het opvragen van uitslagen bij de assistent adviseren wij tussen 10.00u en 16.00u te bellen om wachttijden te beperken.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Afzeggen
Heeft u een afspraak, maar bent u verhinderd? Wij verzoeken u dan dringend de afspraak zo spoedig mogelijk te annuleren. De agenda’s zijn druk en het helpt als wij vrijgekomen tijd weer in kunnen zetten voor andere afspraken.
Meer tijd
Voor een consult plannen wij 10 minuten. In deze 10 minuten kan de huisarts 1 klacht of vraag behandelen. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Behandelingen
Binnen de huisartsenpraktijk worden veel medische handelingen uitgevoerd. Hieronder ziet u een overzicht van de handelingen en bij wie u daarvoor terecht kunt:
Huisarts:
- Kleine chirurgische ingrepen zoals
- het hechten van wonden
- het verwijderen van moedervlekken, wratjes, vetbulten, talgkliercysten
- het (gedeeltelijk) verwijderen van een ingegroeide teennagel
- Plaatsen, verwijderen of wisselen van een spiraal
- Aanmeten/wisselen pessarium
- Het geven van een ontstekingsremmende injectie in gewrichten of bij pezen
- Het plaatsen of wisselen van een transurethrale catheter
- Het wisselen van een suprapubische catheter
Assistenten:
- Afspraken inplannen, herhaalrecepten, telefonisch advies over de klacht.
- Urine nakijken met screening, dipslide of kweek, glucose controle, CRP bepalen.
- Injecties geven, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, wondbehandeling, wrattenbehandeling.
- Ecg maken, bloeddruk meten, 30 minuten bloeddrukmetingen, Enkel-Arm Index meten, uitgifte leen bloeddrukmeter of saturatie meter met instructies, inhalatie instructies.
POH (praktijkondersteuner)
- Begeleiding van patiënten met astma, COPD, diabetes, hart- en vaatziekten
- Ouderenzorg
- Stoppen met roken begeleiding
- Longfunctie onderzoek afnemen
- Begeleiding van patiënten met psychische klachten (klik hier voor meer informatie)
Avond-, nacht- en weekenddienst
Huisartsenpost
Tijdens de avonden, nachten en weekenden is de huisartsenpost bereikbaar voor spoed. Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet op www.huisartsenposten.nl. Bij een levensbedreigende situatie belt u 112!
Openingstijden
Iedere werkdag van 17.00 uur tot 8.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand. U krijgt een doktersassistente aan de lijn, die de klacht uitvraagt. U kunt ook bellen voor spoedrecepten.
Adres huisartsenpost
Huisartsenpost Waterland
Waterlandlaan 250
1441 RN Purmerend
Tel: 0299-313233
E-mail: info@huisartsenposten.nl
Website: www.huisartsenposten.nl
Rekening
Voor consulten, telefonische consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, ontvangt u een rekening van de centrale huisartsenpost.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
Vertelt u bij voorkeur bij het aanvragen van een visite aan de assistente iets over de aard en de ernst van de aandoening. Als er sprake is van spoed zal de huisarts zijn werkzaamheden onderbreken om bij u langs te komen.
Omdat er in de praktijkruimte betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn, is het beter om naar de praktijk te komen, indien mogelijk. Overlegt u dit met de assistente.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Praktijkassistentie en praktijkondersteuning
Praktijkassistente
De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- suikercontrole
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek) www.uitstrijkje.nl
- reizigersadvisering en vaccinaties www.lcr.nl
- verstrekken van informatiefolders
Voor de bovenstaande verrichten kunt u een afspraak maken bij de assistente.
Praktijkondersteuning
De praktijkondersteuner/ verpleegkundige ondersteunt de huisarts in diens taken, zoals:
Begeleiding patienten met chronische luchtwegaandoeningen, als astma en COPD.
Begeleiding patienten die willen stoppen met roken.
Begeleiding patienten met hoge bloeddruk.
Onderzoek naar aderverkalking in de benen, waarna behandeling door de huisarts.
Begeleiding van ouderen.
Begeleiding patienten met suikerziekte.
Begeleiding van psychische klachten.
Begeleiding van jongeren met psychische klachten.
U kunt alle werkdagen tussen 8.00- 10:30 bellen met de praktijkassistente om een afspraak met de praktijkondersteuner te maken.
Klachtenprocedure
Een goede relatie tussen u en uw arts is belangrijk. Soms gebeuren er helaas dingen die deze relatie verstoren. Doet zich een probleem voor, dan willen we graag zoeken naar een oplossing in een persoonlijk gesprek. Deze kunt u aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen en te retourneren. Klachtenformulier
Binnen een termijn van 2 weken zal er contact met u worden opgenomen over de ingediende klacht. Als u een voorkeur heeft hoe er contact met u opgenomen wordt, dan kunt u dat daarin vermelden. bv schriftelijk, telefonisch, per e-mail of gesprek.
Mocht een persoonlijk gesprek niet naar tevredenheid verlopen, dan kan een onafhankelijke klachtenfunctionaris u ondersteunen bij het schriftelijk formuleren van de klacht en de bemiddelingsgesprekken. Mocht ook deze stap falen, dan wordt uw klacht een geschil en zullen er verdere stappen ondernomen kunnen worden via de geschillencomissie. In de klachtenfolder staat het 3-stappenplan nog eens uitgelegd en kan u contactinformatie vinden.
Herhaalrecepten
Herhaalrecepten kunt u op verschillende manieren aanvragen:
1. via de receptenlijn: optie nummer 2 via het praktijktelefoonnummer 424356
2. via de knop “herhaalrecepten”. U dient zich éénmalig te registreren, daarna kunt u met uw gegevens voor recepten inloggen met uw inloggevens (volg de aanwijzingen bij het registereren).
3. inleveren van de oude doosjes bij de assistente of in de brievenbus.
4. telefonisch bij de assistente. Maak van deze mogelijkheid gebruik als u vragen heeft over het gebruik van de medicatie, alvorens u een recept wilt herhalen.
Geef bij het aanvragen van herhaalrecepten altijd duidelijk de naam en sterkte van het medicament door, en natuurlijk voor wie het bedoeld is.
U krijgt van de apotheek een e-mail, wanneer uw recept klaarligt. Graag niet eerder komen om druk in de wachtkamer van de apotheek te voorkomen. Bij de Kennedy-apotheek kan u nog wel zonder afspraak uw recepten afhalen.
Dienstdoende apotheek
Buiten kantooruren en in het weekend is de apotheek in het Waterlandziekenhuis geopend voor spoedrecepten.