Nieuws
Voedingscentrum: 'Bak goed, bak goudgeel'
Gezond en gevarieerd eten helpt om minder van de schadelijke stof acrylamide binnen te krijgen. Eet je toch een keer aardappeltjes of friet? Bak ze dan niet donkerbruin, maar goudgeel. Dat adviseert het Voedingscentrum in een nieuwe campagne om de inname van acrylamide te ...
Lees meerRIVM opent online loket voor mensen met zorgen over coronacrisis
De coronacrisis eist niet alleen fysiek maar ook mentaal zijn tol. Zorgen over iemand die corona heeft, eenzaamheidsgevoelens of stress over geld, komen nu vaker voor. Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een online platform gelanceerd voor ...
Lees meer'Volg niet op eigen initiatief het ketogeen dieet bij kanker'
Ga als kankerpatiënt niet op eigen initiatief een ketogeen dieet volgen. Overleg altijd met je behandelend arts en/of diëtist of een dieet veilig voor je is, benadrukt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds naar aanleiding van media-aandacht voor het onlangs verschenen ...
Lees meerLeefstijl van kinderen is verslechterd door coronamaatregelen
De coronamaatregelen hebben een negatieve invloed gehad op de leefstijl van kinderen de afgelopen maanden. Dat blijkt uit onderzoek van kinderartsen aan het Maastricht UMC+, in samenwerking met andere Nederlandse ziekenhuizen.
Lees meerMeerderheid heeft psychische klachten door coronacrisis
De coronacrisis heeft bij 60 procent van de Nederlanders gezorgd voor verergerde psychische problemen. Door gebrek aan sociale contacten, spontaniteit en zekerheid is voor hen het leven minder leuk geworden. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag.
Lees meer'Coronacrisis maakt overheid alert op bewegingsarmoede’
Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder zegt in de podcast Gezond Gesprek dat de verschillende ministeries gaan samenwerken om bewegingsarmoede aan te pakken. Directe aanleiding is de coronapandemie, die het nut van een gezonde leefstijl duidelijker dan ooit laat zien.
Lees meerGrote groep werkenden met 'verborgen burn-outs'
Uit nieuw onderzoek blijkt dat er in Nederland vier miljoen werkenden zijn die risico lopen op een burn-out. Deze mensen dreigen binnen een half jaar uit te vallen als er geen actie wordt ondernomen. Door de coronacrisis is dit aantal flink gestegen, meldt het Algemeen ...
Lees meerLet op met trainen: 'Overbelasting ligt op de loer'
Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer hun deuren openen. Krachtsporters doen er alleen wel verstandig aan hun trainingen voorzichtig te hervatten om blessures te voorkomen. Daarvoor waarschuwt Willem-Paul Wiertz, specialist topsport van het Kenniscentrum Sport & ...
Lees meerKant-en-klare satésaus bevat te veel suiker en zout
De meeste kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die zeventien verschillende producten vergeleek. Tien van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, vier bevatten te veel zout.
Lees meerWaarom Nederlanders zoveel zitten
Nederlanders zijn goed in zitten. We zitten te lang en te veel én zijn er met gemiddeld tien uur per dag zelfs Europees kampioen in. Terwijl het slecht voor je is. Maar waarom? Over de psychologische kant is nog maar weinig bekend. Psycholoog Pam ten Broeke van het ...
Lees meer